News:

  • February 01, 2023, 11:58:35 AM

Login with username, password and session length

Author Topic: DNLoader doesn't configure PORT2 on DL05  (Read 30863 times)

hirzel

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
DNLoader doesn't configure PORT2 on DL05
« on: July 29, 2013, 04:01:34 PM »
I've used DNLoader to load programs into DL05's.  Part of my program, I send data out PORT2.

I write a custom windows based companion program that captures the serial data streaming out PORT2, and displays and monitors the PLC INs and OUTs.

I need to set PORT2 to serial communication,  9600 baud, 8 bits, 1 stop, no parity, no handshake.


The problem is,  DLoader doesn't set up the port, so I need to do it with Direct Logic,  which defeats the entire purpose of use DNLoader.

Is there any way to get DNloader to read/write PORT2 setup configuration?

John Mc

franji1

  • Bit Weenie
  • Host Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3463
    • Host Engineering
Re: DNLoader doesn't configure PORT2 on DL05
« Reply #1 on: July 29, 2013, 04:47:53 PM »
You can write ladder logic to configure Port 2.  There is an app note on ADC's website that describes the data values and System V registers, along with a link to a ladder logic example for a 450.  Note that the 05 will be different addresses/values than this example, but by comparing the 450 data/registers against the 05 data/registers, you can figure out the necessary 05 logic to stick in your program.

http://support.automationdirect.com/docs/comportsetup/

hirzel

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
Re: DNLoader doesn't configure PORT2 on DL05
« Reply #2 on: July 29, 2013, 07:13:46 PM »
Thanks,  I'll give that a shot.

John